Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Martinovo po naših društvih

November je čas, ki ga vinogradniki posvetimo negi mladih vin, pa tudi druženju ob prazniku našega zavetnika Sv. Martina. Zagotovo je bilo po celi vinorodni Dolenjski, po naših zidanicah in kleteh veselo, ob bogato obloženih mizah domačih dobrot in letos odličnih mladih vinih, v družbi naših družinskih članov, prijateljev in sodelavcev. 

Tudi vinogradniška društva na Dolenjskem so ob tem pripravila tradicionalne prireditve, ki so se jih udeležili člani naših društev in prijatelji vina. Na Malkovcu, Šentjerneju in na Trški gori so se družili na vinogradniških pohodih, DV Suha Krajina pa na jesenski pohod vabi to soboto, 21. novembra. Množična martinovanja so pripravila društva Studenec, Cerklje ob Krki, Mirna Peč in Suha Krajina. Potekala so tudi ocenjevanja, blagoslovi in pokušine mladih vin, in sicer v organizaciji društev Cerklje ob Krki, Sevnica-Boštanj, Suha Krajina in Šentjanž, kjer so izvedli še Martinov koncert z oktetom Jurij Dalmatin. Verjetno je bila v katerem od naših društev organizirana še kakšna strokovna ali družabna prireditev, na vse pa smo vas povabili z namenom, da se veselo družimo, naredimo kaj zase in za svoje bližnje, promoviramo našo bogato vinogradniško izročilo in se izobražujemo. 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih