Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Okronana 20. vinska kraljica

Pred nekaj dnevi je bila v Radencih okronana nova, 20. vinska kraljica Slovenije - Sara Stadler. 20 letna študentka agronomije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani prihaja iz Vinorodne dežele Podravje, iz Bistrice ob Sotli.

V njeni družini vinogradništvu in sadjarstvu posvečajo posebno skrb in ljubezen. Sara je tudi amaterska igralka, poje v domačem pevskem zboru, aktivna je tudi v prostovoljnem gasilskem društvu. Na mestu vinske kraljice Slovenije je zamenjala Sandro Vučko iz Cvena pri Ljutomeru. Novo kraljico je ob pomoči Janeza Erjavca, predsednika uprave Pomurskega sejma, kronal minister za kmetijstvo Dejan Židan, ki je bil na prireditvi tudi slavnostni govornik. Jubilejna kraljica si je za kraljičino vino izbrala laški rizling 2009 in sauvignon 2015 iz kleti Zorenč-Hohnjec iz Bistrice ob Sotli.

K imenovanju smo ji čestitali in jo hkrati povabili na 44. teden cvička, ki bo v začetku maja v Trebnjem: tretja Vinska kraljica Slovenije Katarina Jenžur iz Krškega, 16. vinska kraljica Slovenije Martina Baškovič iz Krške vasi, Miran Jurak - podpredsednik ZDVD in Lado Kolenc iz VTD Čatež pod Zaplazom. Izkoristili smo priložnost in ministra Dejana Židana povabili na 44. teden cvička, ki bo maja letos potekal v Trebnjem. 

kraljica 20k skupinski sliki Dolenjcev sta pristopila tudi predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec (skrajno levo) in Župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak (skrajno desno)

Čestitkam se pridružujemo tudi članice in člani Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, novi vinski kraljici pa želimo uspešno poslanstvo.

Projekt vinske kraljice Slovenije je pred več kot dvema desetletjema začela razvijati Vinska akademija Veritas, zaradi ukinitve ga je kasneje prevzel Pomurski sejem.

Projekt vinske kraljice (Pomurski sejem)>>>

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih