Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD).

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Uspešno je bil zaključen 44. Teden cvička

44. Teden cvička se je včeraj, 8. maja, uspešno zaključil. Ob 14. uri so se v Trebnjem na Skupščini, kot najvišjem organu ZDVD, zbrali delegati vinogradniških društev. Predsednik ZDVD Matjaž Jakše se je za opravljeno poslanstvo zahvalil 17. cvičkovi princesi Evi Somrak in bivšemu kralju cvička Francu Kobetu. Predstavila sta se 18. cvičkova princesa Anja Mrhar in novi kralj cvička Franc Medle. Delegati so sprejeli podana poročila in analizirali pretekle aktivnosti. Potrjen je bil tudi plan dela za naprej. Glede na dejstvo, da se obetajo spremembe v zakonodaji (na področju katastrskega dohodka, Zakon o vinu...), so se delegati strinjali, da je potrebno storiti vse, da bo naš glas slišan tudi, ko se bo krojila usoda večjih in manjših vinogradnikov. Dr. Lea-Marija Colarič-Jakše je predstavila strokovno monografijo »Izzivi trajnostnega vinogradništva na Dolenjskem - 44. Teden cvička«, zbrane delegate pa sta nagovorila tudi poslanec DZ Zvone Lah in župan občine Trebnje Alojz Kastelic.

(Skupščina ZDVD - Trebnje, 8. maja 2016)

V nadaljevanju popoldneva so bila na prizoriščnem prostoru 44. Tedna cvička podeljena odličja za najbolje ocenjena vina. Za lep zaključek praznika dolenjskih vinogradnikov so tudi tokrat poskrbeli številni obiskovalci prireditve. Mnogi so se iz Ljubljane v Trebnje pripeljali s "cvičkovim vlakom".

Dolenjska s svojimi vinogradniki ostaja med najbolj gostoljubnimi okolji v Sloveniji in širše, za kar so nedvomno zaslužni tudi organizatorji 44. Tedna cvička - vinogradniška društva Čatež pod Zaplazom, Lisec in Trebnje, Občina Trebnje in vodstvo ZDVD. Nasvidenje na 45. Tednu cvička, v prihodnjem letu!

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih