Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Srečanje vinogradnikov in vinarjev Slovenije

Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije (VINIS), v soorganizaciji Zveze društev vinogradnikov Dolenjske (ZDVD), je v maju letos organizirala 2. meddruštveno ocenjevanje vin, na katerem so ocenili 204 vzorce vin iz vseh treh vinorodnih dežel. Od teh so 125 vzorcev vin prispevali članice in člani ZDVD. Svečane otvoritve ocenjevanja so se udeležili tudi ugledni gostje, med njimi predsednik KGZ Slovenije Cvetko Zupančič, državna sekretarka mag. Tanja Strniša in trije župani občin Temeniško-Mirnske doline.

REZULTATI OCENJEVANJA VIN >>>

V sklopu tridnevne turistične prireditve "Iz Trebanjskega koša", pa je 16. junija zveza VINIS organizirala tudi prvo srečanje vinogradnikov in vinarjev. Prireditve v Trebnjem se je udeležilo preko 300 udeležencev. Podeljena so bila priznanja iz ocenjevanja vin, razglašeni so bili prvaki kategorij ter zmagovalec ocenjevanja z najvišjo oceno. Srečanja so se udeležile tudi lokalne vinske kraljice, aktualna cvičkova princesa in kralj cvička, 22. Vinska kraljica Slovenije in državna sekretarka mag. Tanja Strniša. Veseli nas, da smo odlične rezultate dosegli tudi dolenjski vinogradniki.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih