Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Priprave na obisk Pomurskega sejma

Predsednik ZDVD Miran Jurak in 20. cvičkova princesa Ana Pavlin, sta v teh dneh obiskala vodstvo Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. Sprejeli so ju predsednik uprave Janez Erjavec, izvršna direktorica Mateja Jaklič in vodja projekta sejma AGRA Andrej Slogovič. Gostiteljem sta predala zbornik 46. Tedna cvička in cviček letošnjega kralja Jerneja Martinčiča, zahvalila sta se za odlično sodelovanje v preteklosti in dogovorila nadaljnje skupne aktivnosti. Te bodo usmerjene predvsem v organiziran obisk dolenjskih vinogradnikov in vinarjev na sejmu AGRA, sodelovanju na ocenjevanju vin, ki ga sejem organizira in nastopu vinarjev na stojnici VINIS.

Dan sta izkoristila še za obisk vinogradniškega društva Poljčane, ki je pobrateno z VTD Čatež pod Zaplazom. Na turistični kmetiji in vinogradništvu Breznik v Cerkvenjaku ter pri vinogradništvu Fleisinger v Spodnjih Ivanjcih, pa sta se dogovorila za rezervacijo avtobusov iz Dolenjske, na dan obiska dolenjskih vinogradnikov na sejmu AGRA. Najbolj množičen obisk sejma iz Dolenjske načrtujemo v torek, 29. avgusta 2018.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih