Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Obisk na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

obisk2019 1

V organizaciji ZDVD, se je 16. januarja 2019 delegacija vodstva zveze VINIS, vodstva ZDVD, kraljevega dvora, vključno z novo 23. Vinsko kraljico Slovenije Meto Frangež, sestala z vodstvom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Sprejeli so nas ministrica dr. Aleksandra Pivec, državna sekretarka mag. Tanja Strniša, direktorica za kmetijske trge in specialistka za vinarstvo. Vodstvu ministrstva smo predstavili razmere v vinogradništvu in vinarstvu, predvsem v luči zmanjševanja vinogradniških površin, tržnih razmer pri dokupu grozdja, prodajnih cen vina in prevelikega uvoza nizko kakovostnih vin. Podan je bil predlog o možnem dokupu grozdja za vinogradnike s statusom kmeta, še pomembnejše pa, da vinogradništvo in vinarstvo še naprej ostaneta deklarirana kot primarna kmetijska dejavnost. Poudarili smo, da podpiramo celovit pristop k spremembam Zakona o vinu s kar najširšim konsenzom vseh sodelujočih deležnikov, kar je delegacija ministrstva tudi potrdila.

Izpostavljeni so bili nadaljnji cilji že delujoče medresorske skupine štirih ministrstev za ohranitev vinogradniških površin v RS. V to skupino je ZDVD vključena preko zveze VINIS. Delovna skupina se je sestala že dvakrat, v prihodnje bo obiskala tudi Dolenjski vinorodni okoliš.

Predsednika VINIS in ZDVD sta predstavila združenja vinogradnikov, naše delo in pomen obeh zvez za naše člane. Dodatna vprašanja so bila usmerjena v možnosti prijave na razpise za sofinanciranje programa in posameznih dogodkov. Predsednik ZDVD je predstavil tudi projekt Tedna cvička ter ministrico in državno sekretarko povabil na odmevno dolenjsko prireditev, 47. Teden cvička, kar so obe tudi sprejeli.

Delegacija vinogradnikov se je isti dan sestala še z direktorjem KGZ Slovenije.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih