Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Izlet predstavnikov društev in cvičkovega dvora

Minulo soboto se je skoraj 60 udeležencev vinogradnikov ZDVD in cvičkovega dvora udeležilo strokovne ekskurzije - izleta po poteh vinskih kraljic. V lepem sončnem jutru smo prispeli na prvo destinacijo, železniško postajo Šentjur pri Celju. Po ogledu muzeja Južne železnice, smo v prostorih društva vinogradnikov Šentjur prisluhnili še predstavitvi aktivnosti društva in znamenitosti Šentjurja. Po pokušini njihovih vin smo odšli na Lent v Maribor. Pred hišo stare trte nas je pozdravila Mariborska vinska kraljica Ana Protner. Po dopoldanski kavici in malici smo pot nadaljevali v Avstrijski Klock. Pri vinarju Rudolfu Palczu smo okušali njegova vina, si ogledali klet, proizvodne prostore ter bližnji vinograd.

V povratku nas je pot vodila so aktualne, 23. Vinske kraljice Slovenije, Mete Frangež. V njihovi hiši penin smo si ogledali proizvodno, kletne prostore, poskušali predstavitev tehnologije pridelave penin in jih seveda tudi poskusili. Za večerni čas smo namenili še našo zadnjo destinacijo, tj. Turistično kmetijo Breznik v Cerkvenjaku. Po sprejemu in nagovoru gospodarja, nas je pozdravila aktualna Vinska kraljica Cerkvenjaka v spremstvu bivših dveh cerkvenjaških kraljic, po obilni večerji in čudovitih vinih, smo si ogledali še klet, kjer ni majkala harmonika in degustacija vin.

Zadovoljni, z željo, da se takšna srečanja in strokovne ekskurzije še organizirajo, smo v poznih urah prispeli v domače kraje. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih