Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Sprejem 21. cvičkove princese in kralja cvička v DV Podbočje

1

Društvo vinogradnikov Podbočje se ponaša z laskavima naslovoma aktualne cvičkove princese in kralja cvička. V soboto, 15. junija je bil zato v vinski kleti Jarkovič v Gadovi peči, organiziran svečan sprejem Simone Petretič, 21. cvičkove princese in kralja cvička Roberta Jarkoviča. Ob prisotnosti številnih članov društva vinogradnikov Podbočje in množične delegacije vinogradnikov iz Gadove peči ter predstavnikov drugih vinogradniških društev, so se svečanega dogodka udeležili tudi predsednik ZDVD Miran Jurak, letošnja ambasadorka cvička Lea Marija Colarič Jakše, še posebej pa smo bili počaščeni s prisotnostjo mag. Tanje Strniša, državne sekretarke MKGP, ki je prisotne tudi nagovorila. Ob tej svečanosti je bila podpisana listina o medsebojnem sodelovanju v mandatnem obdobju med ZDVD kot nosilko projekta, 21. cvičkovo princeso, kraljem cvička in vinogradniškim društvom Podbočje.

 

Vinogradnikom Podbočja so bila ob tej priložnosti podeljena priznanja iz društvenega ocenjevanja, prav tako pa je predsednik ZDVD skupaj s kraljem cvička in cvičkovo princeso podelil priznanja iz ocenjevanja vin 47. Tedna cvička. Seveda na dogodku niso manjkali "hribci" - tako imenovani Simonini navijači, ki so bili prisotni tudi ob njeni izvolitvi v Trebnjem.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih