Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Priprave na obisk sejma AGRA

sejem 1 2019

Predsednik ZDVD Miran Jurak in 21. cvičkova princesa Simona Petretič, sta v preteklih dneh obiskala vodstvo Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, ki organizira tradicionalni Kmetijsko živiljski sejem, AGRA. Priložnost sta izkoristila tudi za obisk VSD Poljčane, katero je pobrateno z enim od naših društev. Vodstvo društva jima je predstavilo svoje delovanje in klet, predsednik društva Jurij Gaber je podaril protokolarno vino - Poljčančan, Župan občine Poljčane pa je princesi izročil knjigo "Narava v občini Poljčane". V Gornji Radgoni ju je sprejela izvršna direktorica Pomurskega sejma, Mateja Jakič s sodelavcema. V razgovorih smo bili seznanjeni, da je bilo na letošnje ocenjevanje VINO Slovenija oddanih 30 vzorcev cvička. To pomeni, da bo tudi letos podeljen naziv Šampion v kategoriji vina cviček. Dogovorili smo se za sodelovanje vinarjev ZDVD na razstavnem prostoru VINIS-a, kot tudi ugodnosti pri obisku naših društev ZDVD na letošnjem sejmu AGRA. V spremstvu gostiteljev, sta obiskala še Dom penine v Radgonski kleti, hišo penin Frangež kjer domuje letošnja 23. Vinska kraljica Slovenije ter nekaj vinarjev, katere bodo po sejmu AGRA obiskala nekatera naša vinogradniška društva.

Sejem AGRA 2019 bo v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta največji državni in eden najpomembnejših kmetijsko živilskih sejmov Evropske unije in držav v njenem preddverju. Poudarki bodo na digitalizaciji v kmetijstvu in agroživilstvu. Tematskim strokovnim posvetom se bodo pridružili praktični prikazi dela z roboti in droni. Mednarodna sejemska razstava bo prikazala novosti, vrhunsko tehnologijo in tehniko za kmetijstvo, gozdarstvo, živilsko-predelovalno industrijo, vinogradništvo in vinarstvo. Za sodobno pridelavo in rejo bo ponudila opremo, semena ter sredstva za nego rastlin in živali. Obiskovalci bodo lahko uživali v najboljših pridelkih in živilih. Ti. "vinogradniški dan", ki se ga bodo udeležila tudi mnoga društva iz ZDVD, bo potekal v torek, 27. avgusta.

Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije – VINIS se je odločila, da bo tudi letos sodelovala na sejmu AGRA, saj je to največji in najpomembnejši tovrstni sejem v tem delu Evrope. V ta namen bo na sejmu AGRA, VINIS najel razstavni prostor – v hali C 3-pri vinarjih kjer bi se lahko predstavili s svojimi vini, vinogradniki-vinarji člani društev, ki so člani VINIS-a. Vinogradniška društva ZDVD, kakor tudi posamezniki, ki želite sodelovati pri promociji svojih vin na sejmu, oz. se sejma organizirano udeležiti, se lahko obrnete na vodstvo ZDVD, za dodatne informacije oz. pomoč pri organizaciji.

Spletna stran sejma AGRA>>>

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih