Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

AGRA 2019

Letošnji Kmetijsko živilski sejem je za nami. Organizirano ga je obiskalo kar 16 vinogradniških društev naše zveze. Še posebno pa smo dolenjski vinogradniki veseli, da je bilo iz Dolenjske oddanih kar lepo število vzorcev vin, še posebno cvičkov, katerih je bilo 29. Vse čestitke Vinarstvu Grabnar iz DV Raka, ki so osvojili laskavi naslov Šampiona kategorije cvičkov (na fotografiji s ministrico, aktualno vinsko kraljico Slovenije, aktualno cvičkovo princeso in predsednikom ZDVD).

sampion 2019

Letošnji sejem je bil po oceni organizatorjev še nekoliko bogatejši, saj se je predstavilo 1980 razstavljalcev, boljši pa je bil tudi obisk. Dolenjski vinogradniki smo se predstavili poleg razstavnega prostora konzorcija cvička ter na razstavnem prostoru zveze VINIS. Svoja vina, vključno s cvičkom, so predstavljali naši vinarji: Komatarjevi iz DV Gadove peči, Jelenič iz DV Kostanjevice in Vinarstvo Grabnar iz DV Rake. Na dan vinogradnikov in vinarjev, so se mnogi naši vinogradniki udeležili okrogle mize v organizacij zveze VINIS, kjer je tekla beseda o stanju v vinogradništvu pred trgatvijo, predvsem kako in komu prodati grozdje, o zalogah vina v kleteh letnika 2018 in predstavitvi nove politike in finančne perspektive - ukrepov na kmetijsko-vinogradniškem področju MKGP za obdobje 2021 - 2026.

V ZDVD si želimo obiska naših članic in članov tudi na sejmu AGRA 2020 prihodnje leto, ter seveda čim več prejetih priznanj. Ocenjevanje Vino Slovenija na AGRI namreč postaja eno največjih in najpomembnejših domačih ocenjevanj široke palete vzorcev vin.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih