Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

V Kostanjevici na Krki poteka ocenjevanje vin

V Kostanjevici na Krki poteka ocenjevanje vin, ki so jih vinogradnice in vinogradniki iz 32 vinogradniških društev, zaupali v oceno degustacijskim komisijam. Ocenjevalce, tehnično osebje in prisotne predstavnike medijev, so na otvoritvi ocenjevanja v Gostišču Žolnik, v torek 21. aprila, nagovorili župan občine Kostanjevica na Krki Ladko Petretič, direktor KGZ Novo mesto Jože Simončič, predsednik ocenjevalne komisije Samo Hudoklin in predsednik ZDVD Matjaž Jakše.

Število vzorcev je letos pričakovano manjše, delež cvičkov pa je kar 55,5 %. Takšen trend, ki so mu botrovale neugodne vremenske okoliščine v lanskem letu, se je že pred meseci pokazal tudi na društvenih ocenjevanjih, ki so bila realizirana po vseh društvih, včlanjenih v ZDVD. Ocenjenih bo 643 vzorcev vin (tj. 18 % manj kot lansko leto), od tega 357 cvičkov. Kandidatov za kralja cvička je letos 36, kralj pa bo znan danes popoldan, ko bo ocenjevanje vin, ki poteka pred 43. Tednom cvička, tudi zaključeno. Vina v obeh dneh ocenjujejo 5 članske komisije, vodijo jih Samo Hudoklin, Jože Simončič, doc.dr. Franc Čuš in dr. Dejan Bavčar.

Uradno bodo rezultati ocenjevanja razglašeni na 43. Tednu cvička, prireditev se bo z otvoritveno povorko v Kostanjevici na Krki pričela 29. maja. Rezultate bomo informativno že prej objavili tudi na naši spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih