Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Podpiramo prizadevanja KGZ Slovenije

jakse M

Spoštovane vinogradnice in vinogradniki!

Po tehtnem premisleku, analizi posledic in glede soglasnega sklepa upravnega odbora Zveze društev vinogradnikov Dolenjske sem popolnoma prepričan, da moramo maksimalno podpreti vsako pobudo in organizacijo, ko se odpravljajo ovire, ki bi lahko povzročile odločitve o opustitvi vinogradništva, pa čeprav rešimo samo en vinograd. Glede na ogroženost vinogradniške panoge se bomo povezovali z vsem, ki se bodo borili proti slabšanju položaja vinogradnikov, dodatnim obdavčitvam vinogradov ali zidanic, proti oviram za uporabo v turistične, gostinske oziroma nastanitvene dejavnosti ali pa se bodo na vinorodnih področjih pojavljale ovire pri obdelovanju oziroma škropljenju vinogradov.

Skrajni čas je, da se nehamo preštevati na male in velike ali razmišljati, kaj imam od tega jaz. Solidarno moramo zaščititi vse skupine, ki se ukvarjajo z vinogradništvom. To smo že odlično dokazali ob sprejemanju zakonodaje o vinorodnih deželah, pokazali smo enotnost, složnost in moč na protestu v Gornji Radgoni. Zatorej stopimo skupaj tudi v tem trenutku, ob tej pereči problematiki in skušajmo najti rešitve in prave poti.

Zato vas naprošam, da organizirano in dostojanstveno podpremo prizadevanja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in oddamo svoj podpis. Organizirano bomo podpisovali obrazce na Upravnih enotah, in sicer v sredo 20. maja od 15. ure dalje, nekatera društva pa bodo overjala podpise glede na uradne ure na krajevnih uradih. Priporočam, da smo vinogradniki, ki bomo oddali svoj podpis, razpoznavno oblečeni. Toplo ste povabljene tudi cvičkove princese, kralji cvička in ambasadorji cvička. Povabite še prijatelje in znance, znane osebe iz političnega, kulturnega ali drugega delovnega prostora, ki simpatizirajo z nami in ne pozabite na harmoniko.

Spoštovane vinogradnice in vinogradniki. Dajmo, pokažimo tudi tokrat svojo enotnost. Sestanimo se skupaj, izrazimo svoje stališče, naredimo si nekaj ur v tem dnevu druženje, srečanje drug z drugim. Naj bo to generalka za povorko ob 43. Tednu cvička, ko se bomo zopet prijateljsko zbrali v Kostanjevici na Krki in pokazali našo množičnost in močno pripadnost vinogradniški panogi, s katero in od katere tudi živimo.

Prijazno vas pozdravljam.

          Matjaž Jakše, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske

 

PREBERI VEČ: poziv k podpisu podpore>>>
PREBERI VEČ: zbiramo podpise za spremembno zakonov (KGZS)>>>

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih