Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD).

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

43. Teden cvička

43. Teden cvička, ki je potekal v Kostanjevici na Krki je bil, na veselje in zadovoljstvo številnih obiskovalcev in organizatorjev, uspešno realiziran, naklonjeno nam je bilo tudi vreme. V petek, 29. maja, je 32 vinogradniških društev sodelovalo v veličastni povorki, v kateri je sodelovali skoraj tisoč vinogradnic in vinogradnikov. Navdušeno smo pozdravili novega kralja cvička, Franca Kobeta in novega ambasadorja cvička, Janeza Živiča. Pozno v noč smo se veselili ob prijetni družbi in odličnem razpoloženju, ki smo ga ustvarjali vinogradnice in vinogradniki vinorodne dežele Dolenjska.  

V soboto smo izbrali 17. cvičkovo princeso, Evo Somrak iz DV Trška gora. Simpatična cvičkova princesa in novi kralj cvička sta se predstavila tudi na skupščini ZDVD, v nedeljo 31. maja. Predsednik in podpredsednik zveze Matjaž Jakše in Miran Jurak sta se zahvalila 16. cvičkovi princesi Maji Žibert in bivšemu kralju cvička Janezu Colnarju, ki sta svoje poslanstvo odlično opravila. Delegati skupščine smo potrdili poročila o delu zveze, ki ga je predstavil predsednik Matjaž Jakše, potrdili smo tudi blagajniško poročilo in poročilo predsednika Nadzornega odbora. Sprejeli smo plan dela za naslednje leto. Zbrane delegate je nagovoril dr. Božidar Veljković, dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru. V svojem nagovoru je poudaril vrline prostovoljstva, na čemer temelji tudi Zveza društev vinogradnikov Dolenjske, delo v vseh naših društvih, oz. poslanstvo, ki ga opravljamo, izpostavil je sinergijo, kot rezultat prostovoljnega in strokovnega dela.

Po skupščini je pred številnim avditorijem v Kostanjevici na Krki sledila še podelitev velikih zlatih medalj vinogradnikom, ki so sodelovali na tokratnem ocenjevanju vin. Da v naših kleteh ne negujemo samo cvičke, so se obiskovalci lahko prepričali tudi na degustaciji najbolje ocenjenih sortnih in drugih vin.

S klikom na obe fotogaleriji lahko še enkrat podoživite del petkovega in nedeljskega doganja. Nasvidenje na 44. Tednu cvička, naslednje leto!

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih