Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD).

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

45. Teden cvička je uspešno zaključen

V nedeljo, 28. maja je bil v Trebnjem zaključen 45. Teden cvička. Po tridnevni prireditvi, ki je na prizorišče privabila več tisoč obiskovalcev lahko zaključimo, da so organizatorji odlično opravili svoje delo. Odmevno vinogradniško prireditev - pod okriljem Zveze društev vinogradnikov Dolenjske in Občine Trebnje, so že drugič organizirala vinogradniška društva iz trebanjske občine: Vinogradniško-turistično društvo Čatež pod Zaplazom ter Vinogradniški društvi Trebnje in »Lisec« Dobrnič.

princesa kralj,2017

Če kratko povzamemo najpomembnejše dogajanje: v petek je v otvoritveni povorki sodelovalo okvirno 1500 vinogradnic in vinogradnikov iz Dolenjske in Posavja. Na prireditvenem prostoru so se jim pridružili številni drugi obiskovalci. Okronan je bil novi Kralj cvička, Gregor Štremberger in novi Ambasador cvička, dr. Peter Kapš

V soboto je bilo najbolj živahno ob razglasitvi 19. cvičkove princese, Dragice Ribič iz DV Mirna peč. Pred tem je bil izveden še vinogradniški pohod po vinski gorici Gradišče, na tekmovanju v kuhanju golaža pa so se pomerili predstavniki nekaterih vinogradniških društev. Trebanjski župan Alojzij Kastelic je v soboto sprejel aktualne lokalne vinske kraljice in princese, prisotne so bile tudi ob razglasitvi nove cvičkove princese. Cvičkov dvor je tako bogatejši za tri nove člane - na sliki desno 19. cvičkova princesa Dragica Ribič in kralj cvička Gregor Štemberger, na sobotni prireditvi.

V nedeljo popoldan so se obiskovalcem pridružili še gostje, ki jih je iz Ljubljane pripeljal "Cvičkov vlak". Zbrano množico so zabavale glasbene skupine vinogradniških društev, zatem pa Veseli Dolenci. Potekala je redna letna Skupščina ZDVD, ki se jo je udeležilo 86 delegatk in delegatov iz vseh 32 vinogradniških društev, včlanjenih v zvezo društev. Sledila je uradna razglasitev rezultatov ocenjevanja vin in podelitev najvišjih odličij.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih